Followers

Nuffnang Ads

Tuesday, June 25, 2013

Jenis puak yang wujud masa JEREBU.

Gambar dekat bawah ni bukan sebab kamera tak cukop megapixel. Tapi memang gambar tu canggitu. Bukan ontheway nak naik genting pon. Ye, memang gambar canggitu. Huh! Susah nak caye sangat kenape!
Hee.. Gambar ni mase otw balik kuantan 2 hari lepas. Mase pagi tu kemain sesak nafas ni. Memang jarang rase sesak canggitu sebenarnye. Pucat muka2 ni. Jerebu kalini nampak macam hebat. Dalam perjalanan tu , tertanye2 la jugak. Sedangkan dekat tempat kite pun dah setebal2 macam kabus pagi kat genting. Abes tu camane kat tempat dieorg haa? Lagi terok ke? Macam rilex je dieorang. Huu~


Haa! Time2 canggini la kite nak selongkar macam2 jenis golongan yang wujud mase Jerebu ni. 
tapi saya tak sempat nak jadi diantara golongan dieorg. Sebab jerebu tempat kite kejap2 je.
Jom! Check it out !

1. GENG CAMWHORE
mak aii? kejadah ape tuu? haa.. kalau nak tau, ni la golongan yang pakai topeng jerebu pastu duk upload ke instagram, facebook dan bercerite bagai di keek. Mase ni geng2 mulut itik macam kite memang terase macam diancam ! Grr!

2. GENG USTAZ TAHYUL
Kate mereka, asap jerebu adalah asap dari neraka. Kemudian ramailah melayu2 yang menganggukkan kebenaran beliau. Share, Retweet, Like sebanyak mungkin.
Same jugak macam peramal kiamat : Tanda2 asap keluar berkepul2 dimuka bumi. Nauzubillah..

3. GENG WARTAWAN WANNABE
Setiap mase update pasal jerebu. Tak cukup dekat facebook. Abes ke twitter setiap saat dia tweet. Woh !

4. GENG LAWAK HAMBAR
Suka kaitkan jerebu dengan rokok. (Tapi bagi saya memang pun. Kejadah ape kau pakai topeng tapi duk merokok dalam jerebu? Hekk!)

5. GENG MEROYAN
Tengok jerebu, cepat2 masuk bilik tukar baju tebal2. Duk tengah jerebu snap gambar. Caption, "sedang bercuti di kutub utara" Suhu -28darjah celcius. Booo !

6. BUDAK2 KESIHATAN
Jerebu semakin teruk. Jaga kesihatan wahai sahabat. Jangan lupa penutup muka. Banyakkan minum air suam. 

7. GENG ROMEO
 Setebal2 asap jerebu , tebal lagi cinta abang pada ayang. Puii! 
Jerebu diluar semua nampak. Jerebu dihati , siapa yang tahu? Choii.

8. GENG PUNAH RANAH MASA DEPAN
Mengharap darurat dan sekolah ditutup ! Murid sekolah je ade paru-paru katanye. 



Last, Marilah kita sama-sama mendoakan semoga keadaan di Malaysia menjadi pulih seperti biasa. Amiinn. Maklumat diatas sekadar perkongsian ape yang terlintas depan mata para-para blogger. Apepon mereka cakap ini semua sebab geng jigsaw puzzle. JDT - (Jerebu Dah Teruk) opps! Entah. Tapaham. Enjoy ur day!


2 comments:

  1. Post yang menarik.. Dan golongan2 yg errrr.. unik? Haha..

    ReplyDelete

Oh, terima kasih komen :)